Η εταιρεία

Τα συγκροτήματα μπορούν να είναι επικερδή. Να το μυστικό!

Με το πέρασμα των χρόνων, έχουν κάνει την εμφάνισή τους διάφοροι τύποι καταλυμάτων στο τομέα της φιλοξενίας. Κάποιοι κατάφεραν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Ένα τέτοιο είδος είναι τα συγκροτήματα κατοικιών!

 

Οι ταξιδιώτες στις μέρες μας ψάχνουν καταλύματα που θα τους κάνουν να νιώθουν σαν το σπίτι τους και παράλληλα να έχουν τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου. Αυτό ακριβώς βρίσκουν στα συγκροτήματα κατοικιών. Επίσης, τα συγκροτήματα και οι ξενώνες είναι συχνά πιο οικονομικοί από ένα ξενοδοχείο και πολύ πιο φιλικά προς τον ταξιδιώτη.

Πως να κάνετε το συγκρότημα σας σας επικερδές;

Ένα επιτυχημένο συγκρότημα χρειάζεται πολλή έρευνα, χρόνο, χρήμα και δυνατή στρατηγική. Εάν όλα αυτά δουλέψουν, μπορεί να είναι επικερδές.

Έρευνα στον ανταγωνισμό

Αρχικά, κάντε έρευνα για τον ανταγωνισμό και ανάλυση της αγοράς. Εντοπίστε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία των ανταγωνιστών σας. Επικεντρωθείτε στα μοναδικά χαρακτηριστικά του δικού σας συγκοροτήματος, και χρησιμοποιείστε τα για την προώθησή του και τον σχεδιασμό των στρατηγικών σας.

Προϋπολογισμός

Ξοδέψτε χρόνο στο να φτιάξετε τον προυπολογισμό σας. Δεν έχει σημασία το μέγεθος ή το ύφος του συγκροτήματός σας. Πρέπει να έχετε έναν προυπολογισμό. Το να ξέρετε τα έξοδα και τα έσοδα σας είναι σημαντικό για την επιχείρησής σας.

Κάνετε φίλη σας την τεχνολογία

Ελέγξτε τη δύναμη των channel manager και των πλατφορμών, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στον χώρο της φιλοξενίας. Για να στεφθεί με επιτυχία το εγχείρημα σας, πρέπει να δουλέψετε με αυτά. Οι πλατφόρμες έχουν ένα τεράστιο κοινό που τις επισκέπτεται καθημερινά.

Η τεχνολογία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της βιομηχανίας του τουρισμού. Αυτή μπορεί να σας ανεβάσει στα ύψη! Ένα channel manager, ένα booking engine, είναι απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία του συγκροτήματός σας ή του ξενώνα σας.

Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζετε ποια εποχή του χρόνου να αυξάνετε τις τιμές σας και πότε να τις μειώνετε.

Καθαριότητα

Εάν κάποιος προτίμησε το συγκρότημά σας ή τον ξενώνα σας από ένα ξενοδοχείο, τότε δεν ψάχνει απλά για μια διαμονή αλλά κυρίως για μια άνετη και καθαρή διαμονή. Γι’ αυτό αφιερώστε αρκετό χρόνο για την καθαριότητα του καταλύματός σας.

Εξυπηρέτηση

Να έχετε πάντα στο επίκεντρο την εξυπηρέτηση. Κάντε την υπέρβαση και προσφέρετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους επισκέπτες σας.

Το μυστικό της τέχνης της φιλοξενίας είναι η ενσυναίσθηση. Οι επισκέπτες σας είναι άνθρωποι, για αυτό σκεφτείτε τους ως ανθρώπους αντί απλά για κάποιους που σας πληρώνουν για μια διαμονή.

 

 

Είτε είστε νέος στον χώρο της φιλοξενίας είτε έχετε περισσότερη εμπειρία, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό του χώρου. Ένας επαγγελματίας του χώρου της βραχυχρόνιας ενοικίασης, όπως η Holihouse, σίγουρα γνωρίζει τα μυστικά της κάθε πλατφόρμας, και διαθέτει τα εργαλεία να αντιμετωπίζει την κάθε (ευχάριστη ή δυσάρεστη) περίσταση. Μην διστάσετε λοιπόν να κάνετε το βήμα αυτό, που θα σας φέρει  τα επιπλέον κέρδη που αναζητάτε!