Η εταιρεία

Τι αναζητούν οι Αμερικανοί στα οικογενειακά τους ταξίδια

Οι Αμερικανικοί στρέφονται στους ταξιδιωτικούς συμβούλους για την οργάνωση των οικογενειακών τους ταξιδίων, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την Ένωση Οικογενειακών Ταξιδίων (FTA) των ΗΠΑ, το NYU School of Professional Studies  και το Edinburgh Napier University.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 3.300 γονείς και παππούδες σχετικά με τα ταξιδιωτικά τους σχέδια και συμπεριφορές, διαπίστωσε ότι το 71% των γονέων δήλωσαν ότι είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν ταξιδιωτικό σύμβουλο τα επόμενα δύο χρόνια. Το εν λόγω ποσοστό είναι αυξημένο κατά 52% συγκριτικά με το 2022.

Ωστόσο, μόνο το 38% των γονέων χρησιμοποίησαν πραγματικά έναν σύμβουλο για να κλείσουν τουλάχιστον ένα οικογενειακό ταξίδι τα τελευταία τρία χρόνια.

Αυτή, επίσης, είναι μια αύξηση σε σχέση με το 2022, όταν μόνο το 25% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι είχε χρησιμοποιήσει ταξιδιωτικό σύμβουλο.

Παρά το γεγονός ότι λιγότερο από το 40% έχει χρησιμοποιήσει σύμβουλο τα τελευταία τρία χρόνια, η οικογενειακή αγορά παρέχει πολλές ευκαιρίες για συμβούλους.

Περίπου το 81% των γονέων είπε ότι είναι πιθανό να ταξιδέψουν με τα παιδιά τους τον επόμενο χρόνο και πολλές οικογένειες σχεδιάζουν να αυξήσουν (ή τουλάχιστον να διατηρήσουν) το επίπεδο των ταξιδιωτικών τους δαπανών.

Το 76% των οικογενειών σχεδιάζει να ταξιδέψει διεθνώς με τα παιδιά του τα επόμενα δύο χρόνια, με την Ευρώπη (Ιταλία, Ηνωμένο ΒασίλειοΓαλλία) να είναι η πιο δημοφιλής, αν και ο Καναδάς, το Μεξικό και η Καραϊβική έχουν επίσης μεγάλη ζήτηση.

Πάνω από το 50% των γονέων λένε ότι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν με τους παππούδες και τα παιδιά.

Η κορυφαία επιλογή για ταξίδια πολλών γενεών είναι οι διακοπές στην παραλία (54%).

Το 54% των ερωτηθέντων είπε ότι σχεδιάζει και οργανώνει τις ταξιδιωτικές εμπειρίες πολλών γενεών.

Το 79% είπε ότι σχεδιάζει και οργανώνει τα ταξίδια παράλειψης γενεών.

Που διαμένουν

Όσον αφορά στο πού θέλουν να μείνουν οι οικογένειες, τα ξενοδοχεία (84%) είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος καταλυμάτων για κράτηση και ακολουθούν τα θέρετρα (50%) και τα ενοικιαζόμενα καταλύματα (47%).

Είναι ενδιαφέρον ότι αυτοί οι αριθμοί αλλάζουν για ταξίδια πολλών γενεών, με το 53% να προτιμά ξενοδοχεία, το 43% να προτιμά ενοικιαζόμενα καταλύματα και το 31% να προτιμά θέρετρα.

Πότε κάνουν τις ταξιδιωτικές τους κρατήσεις

Το πιο συνηθισμένο παράθυρο κράτησης (33%) για οικογενειακά ταξίδια είναι δύο έως τρεις μήνες πριν την αναχώρηση.

Ως αποτέλεσμα, το 50% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σκοπεύει να αποφύγει ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες που χρεώνουν επιπλέον χρεώσεις και το 49% δήλωσε ότι σκοπεύει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή στις πολιτικές ακύρωσης και επιστροφής χρημάτων. Επιπλέον, το 36% δήλωσε ότι θα επιλέξει πιο οικονομικά καταλύματα από ό,τι στο παρελθόν.

 

Πηγή: https://www.tourismtoday.gr/%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%B5/