Η εταιρεία

Προτεραιότητα οι διακοπές!

Προτεραιότητα φαίνεται πως εξακολουθούν να παραμένουν για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, οι διακοπές. 

 

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες που διεξάχθηκαν τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη, περισσότερο από το 50% πληθυσμού συνεχίζει να θέτει ως προτεραιότητα τις διακοπές, παρά την υφιστάμενη ενεργειακή κρίση, την επικείμενη πολεμική σύρραξη και τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

Το 70% των Ευρωπαίων σχεδιάζει ένα ταξίδι τους επόμενους έξι μήνες, σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ταξιδίων (ETC). Το ποσοστό των 52% των ταξιδιωτών δήλωσε μάλιστα πως η πολεμική σύρραξη, δεν θα έχει άμεση επίδραση στα ταξιδιωτικά τους σχέδια τους επόμενους μήνες.

Ομοίως,  σύμφωνα με έρευνα της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Συμβούλων (ASTA), το 40% των Αμερικανών “τίποτα” δεν θα τους εμποδίσει να κάνουν διακοπές. Σύμφωνα δε με την ίδια έρευνα, το 75% των Αμερικανών σχεδιάζει να ξοδέψει ίδια ή περισσότερα χρήματα για ταξίδια το 2023.

Η διάθεση των ταξιδιωτών της Ευρώπης αλλά και της Αμερικής να μην μειώσουν τις ταξιδιωτικές τους αποδράσεις δίνουν αισιόδοξα μηνύματα για τον κλάδο του τουρισμού. Πρόκειται για τις δύο κυριότερες ηπείρους από τις οποίες προέρχεται το τουριστικό κοινό και από τις οποίες «τροφοδοτείται» η τουριστική αγορά. Όσο η διάθεση των ταξιδιωτών παραμένει αμείωτη, παρά τους εξωγενείς παράγοντες, δίνεται η δυνατότητα για ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών του τουρισμού.

Πηγές: https://travelweekly.co.uk/news/air/travel-remains-a-priority-for-europeans-in-face-of-cost-of-living-crisis

 

https://money-tourism.gr/ereyna-proteraiotita-ta-taxidia-toys-amerikanoys/